EnglishFrenchGermanPortugueseRussianItalianRomanianArabic 

 

 

 

 

 

 

 

Bun venit la Diversitate Crew

supported by the "Europe for Citizens" programme 2007-2013

 

Diversitate Crew este un colectiv solidar si independent deschis oricarei persoane care isi ofera povestea : refuzand si luptand contra fatalitatii periculoase si a banalizarii procesului discriminatoriu care duce la marginalizare sau la desconsiderarea persoanelor care sunt tintele acestora (definitia minimala a discriminarii : orice act direct sau indirect avand drept consecinta tratarea diferita a unei persoane pe motivul caracteristicilor sale si in defavoarea acesteia).

Membrii Diversitatii Crew afirma demnitatea fiecarui individ, respectul drepturilor umane pentru toti, bogatia diferentelor; isi asuma responsabilitatile cetatenesti si dovedesc prin insasi viata lor ca armonia este posibila in sanul diversitatii.

Colectivul se defineste inainte de toate prin forta vocilor sale diverse si numeroase, prin vointa de a schimba mentalitatile si practicile, prin spiritul si privirea creativa asupra a ceea ce inseamna discriminare si modul de a-i rezista la orice nivel de influenta , interpeland , dincolo de mental, sufletul.

Puterea acestui colectiv rezida in identitatile noastre multiple si in solidaritatea centrala si afirmata a tuturor membrilor sai , dincolo de orice distinctie si ierarhizare a motivelor de discriminare.

In sanul colectivului , marturiile au tot atata valoare ca si prezenta reala a martorilor.

Astfel, cum a fost initial cazul in timpul interventiei noastre la Someul European al Egalitatii (Berlin,ianuarie 2007), fiecare poate imprumuta vocea sa istorisirii altuia.

Marturiile noastre vizeaza acoperirea tuturor fatetelor mecanismelor de discriminare.

Ele sunt directe si se caracterizeaza prin simplitatea lor, autenticitate, gratuitate. Fara dramatizare , ele descriu simplu raul trait zilnic de o persoana, reveland complexitatea si consecintele grele ale oricarui act de discriminare, atat pentru persoanele discriminate cat si pentru cei care discrimineaza.

Diversitate Crew ofera:

  • martori angajati pentru a rezista discriminarii altfel;
  • istorisiri pentru a gandi si a intelege discriminarea altfel;
  • o comunitate de schimb reciproc , de invatare si de actiune pentru a trai discriminarea altfel.

Contacts Links